+31 6 5330 4583 info@fralimgardur.nl

Onderwijs

Inburgering en
staatsexamen

Naar Inburgering – Niveau A2

Om u goed voor te bereiden op het inburgeringsexamen kunt u aan het speciale programma bij Fra Limgardur deelnemen. U werkt met een interactieve methode en maakt naast de aspecten van de taal (lezen, schrijven, spreken, luisteren) kennis met de Nederlandse cultuur en samenleving (KNS) en orienteert zich op de Nederlandse arbeidsmarkt (ONA). Na afronding hebt u het niveau A2 bereikt. Dit is tevens de basis voor het inburgeringsexamen en om verder te gaan naar bijvoorbeeld de Staatsexamens Programma I of II. De lessen dienen binnen één tot anderhalf jaar te worden afgerond.

Staatsexamen NT2 Programma 1 – Niveau B1

Om aan uw inburgeringsverplichtingen te voldoen kunt u ook een staatsexamentraject volgen. U kunt een taalcursus volgen om niveau B1 te bereiken, het niveau voor Staatsexamen Programma I. Met het diploma van dit examen kunt u werken en/of een opleiding volgen op MBO-niveau. De lessen dienen binnen anderhalf jaar te worden afgerond.

Staatsexamen NT2 Programma 2 – Niveau B2/C1

Een andere mogelijkheid is om niveau B2 te halen. Op dit niveau kunt u Staatsexamen Programma II doen. Hiermee kunt u werken of studeren op HBO of universitair niveau. Natuurlijk is dit mede afhankelijk van het opleidingsniveau in uw eigen taal.

ACTIE! - Leer in vier dagen Nederlands

Het is mogelijk in heel korte tijd Nederlands te leren op het niveau A1/A2. Dit kan bijvoorbeeld in vier dagen. De cursist dient minimaal een opleiding op middelbaar niveau te hebben in de eigen taal. De cursus wordt gegeven voor maximaal vier deelnemers tegelijk. De lestijden zijn dagelijks van 09.00 uur – 21.00 uur. Kosten en tijden op aanvraag. Maaltijden en koffie/thee zijn bij de prijs inbegrepen.