okt 12 2015

Erkend leerbedrijf

Met ingang van 28-09-2015 zijn wij door de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) erkend als leerbedrijf. We hebben al contacten met Helicon Opleidng Apeldoorn en bieden binnen hun opleidingen plaats voor studenten van de opleiding “Medewerker Maatschappelijke Zorg niv. 3 en 4” en “Paardenhouderij niv. 3 en 4”. Naast MBO-opleidingen willen we ons ook gaan richten op het HBO en dan bv de opleiding SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening). erkenning leerbedrijf

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fralimgardur.nl/index.php/erkend-leerbedrijf/

nov 11 2014

Veranderingen zorg naar de Wmo (gemeenten)

Banner130x260

De afgelopen tijd is er nogal wat onduidelijkheid rondom de zorg en de overgang naar de Gemeenten (Wmo). Inmiddels is voor ons duidelijk dat de gemeenten Apeldoorn, Deventer, Brummen, Epe, Heerde, Hattem, Olst-Wijhe en Voorst een stukje voor lopen op de landelijke ontwikkelingen.

De afgelopen maanden hebben wij als zorgboerderij onze aanbieding ingediend met betrekking tot de “Raamovereenkomst Maatwerkvoorzieningen Wmo 2015”. Wij voldoen aan de gestelde criteria tot deelname en hebben dan ook de raamovereenkomst gegund gekregen.

De komende tijd zullen er bijeenkomsten plaatsvinden waarbij wij ons voorstellen aan de gemeenten en mogelijk nieuwe cliënten. Zoals het er nu uitziet zullen onze huidige cliënten bij ons hun dagbesteding kunnen blijven volgen en veranderd er voor hun niets.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fralimgardur.nl/index.php/veranderingen-zorg-naar-de-wmo-gemeenten/

sep 04 2014

Nieuwe medewerker

GetAttachment

Sinds kort hebben wij versterking gekregen van Trudy Scheer. Zij helpt bij de paardrijlessen op woensdag en donderdag. Enkele kinderen krijgen van haar privéles, maar  ze helpt ook bij de groepslessen en ze geeft Heleen en enkele vaste bijrijders wedstrijdgerichte dressuurles. Trudy heeft 40 jaar ervaring in de paardensport, zowel met rijden als met lesgeven. Ook heeft ze veel gejureerd op dressuurwedstrijden, veel paarden zadelmak gemaakt en ingereden en ze was op zoek naar weer een nieuwe uitdaging. De laatste tijd ging Heleen meestal het bos in met de lessen, maar met de komst van Trudy gaan we weer fanatiek in de bak leren rijden.

 

 

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fralimgardur.nl/index.php/nieuwe-medewerker/

sep 04 2014

Bosritten en kinderfeestjes

In de weekenden is het mogelijk om op afspraak bosritten te paard of per huifkar en kinderfeestjes te bespreken. In verband met trainingen en wedstrijden is het verstandig ruim op tijd een aanvraag in te dienen.

Bosritten zijn mogelijk voor half gevorderde ruiters met begeleiding te paard of beginners met begeleiding lopend mee. Voor de huifkarritten is een maximum van 6 kinderen of 4 volwassenen mogelijk. Indien een ervaren menner in bezit is van het koetsiersbewijs kan er ook zelf mee gereden worden met een extra aanspanning (tweespan Shetlanders of enkelspan Fjord).

Een kinderfeestje kan besproken worden voor minimaal 6 en maximaal 10 kinderen. Het feestje is compleet met alle eten/drinken met het volgende programma:

14.00 aankomst

taart en limonade

spelletjes met pony’s in de bak

15.30 pauze

16.00 huifkarrit naar de MacDonalds

HappyMeal eten

17.30 terug naar de boerderij

18.00 einde feestje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fralimgardur.nl/index.php/bosritten-en-kinderfeestjes/

sep 04 2014

Nieuw: Trainingen voor gevorderde ruiters

Dit is Mujannah DSC_8299DSC_8297

Zoals wellicht bekend rijdt Heleen endurance en daar gaan veel uren aan training van de paarden in zitten. Mujannah is bijna klasse 3 startgerechtigd (nog 1 winstpunt nodig), Thanki is inmiddels klasse 2 startgerechtigd en Cilla wordt in oktober in de klasse 2 uitgebracht en ook Bram staat op de nominatie om in de endurance te worden uitgebracht met een passende niet angstige ruiter. Wij trainen normaal gesproken op maandagmiddag, donderdagmiddag, zaterdag en zondag, waarvan in de weekenden lange ritten (-40 km). Het is nu voor voldoende gevorderde ruiters mogelijk om met deze trainingen mee te rijden voor een bedrag van €10,- per training op maandag of donderdag en €20,- in de weekenden. Deze ritten varieren in afstand en snelheid… Sommige ritten worden in een behoorlijk draftempo gereden waarbij je wel een uur moet kunnen draven en galopperen. Op dinsdag, woensdag of vrijdag (op afspraak met Heleen en de andere deelnemers) kan er tegen een kleine vergoeding een extra dressuurles gevolgd worden voor vaste ruiters. Neem voor meer informatie contact op met Heleen, dan kan er een proefritje gemaakt worden of je voldoende ervaring hebt en met welk paard je de juiste klik hebt.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fralimgardur.nl/index.php/nieuw-trainingen-voor-gevorderde-ruiters/

sep 04 2014

Zomervakantie voorbij!

Inmiddels zijn de meeste scholen weer begonnen en kunnen wij terug kijken op een mooie zomer.

 

We hebben 2 ponykampen gehad, waarbij we in de grote tent op ons kampeerveld hebben geslapen. We hebben elke dag mooie bosritten gemaakt en met het mooie weer konden de kinderen afkoelen in ons nieuwe zwembad.

Na de ponykampen was het heel even wat rustiger waarna Heleen met 3 klanten een 5-daagsde tocht heeft gereden. Elke dag ong. 30 km gereden en geslapen in onze eigen trekkerstentjes. Elke dag werd de bagage en de maaltijden bezorgd door Thea en Herman.

Wil je volgend jaar ook zo’n leuke vakantie? Houd dan onze site goed in de gaten! Je kunt ons ook volgen op https://www.facebook.com/fralimgardur Hierop staan regelmatig leuke berichtjes en foto’s/filmpjes.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fralimgardur.nl/index.php/zomervakantie-voorbij/

jul 26 2014

Fra Limgardur Learning is verhuisd!

Veel klanten die NT2-lessen volgen bij Herman Hage zijn gewend om naar de Ferdinand Bolstraat 25 in Zwolle te komen… Miv maandag 28 juli is het nieuwe adres:

 

Dr. Stolteweg 42-48

8025 AX Zwolle

 

U vind ons op de tweede verdieping, vanuit de lift of vanaf de trap linksaf.

Routebeschrijving:

1. Vanaf de A28 neemt u afrit nr. 20 richting ziekenhuis Isalaklinieken. Dit is de Ceintuurbaan, de N35. U passeert de              

    MacDonalds (rechts) en Stadion PEC -Zwolle (links) en volgt de weg in total iets minder dan 2 km.

2. Bij de verkeerslichten gaat u linksaf richting ziekenhuis. Dit is de Dokter van Heesweg.

3. Vervolgens gaat u direct weer linksaf, dit is de Dokter Stolteweg.

4. Aan het eind (ca. 100 meter) linksaf en parkeren op gratis plaats.

 

Het adres in Heerde blijft ongewijzigd.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fralimgardur.nl/index.php/fra-limgardur-learning-is-verhuisd/

mrt 11 2014

Sport en voeding

De titel van dit bericht is een veel voorkomend en vaak ook moeilijk onderwerp voor sporters tijdens het sporten. Je bent gericht op het behalen van prestaties en wilt je gestelde doel bereiken. Meestal is het gevolg een dag na de training of wedstrijd voelbaar in de vorm van spierpijn. Ook Heleen had hier altijd last van en na een endurance-wedstrijd waren de eerste 2 dagen haast zwaarder dan de wedstrijddag zelf. Tijdens de wedstrijd produceer je adrenaline waardoor je eerder over je grenzen gaat, je voelt geen verzuring en gaat maar door op weg naar je einddoel voor die wedstrijd. De dag erna merk je dat je ver bent gegaan en spierpijn hebt…

Sinds een tijdje gebruikt Heleen JuicePlus, simpelweg om haar tekort aan groente en fruit aan te vullen in de hoop zich fitter en minder moe te voelen. Dat doel is al lang en breed bereikt! Ze is minder snel verkouden of grieperig en als het al zo ver komt is ze er veel sneller weer bovenop. Maar een nog mooier bijkomend voordeel is dat zij geen spierpijn meer heeft na een lange training of wedstrijd!

JuicePlus is een product bestaande uit 3 soorten capsules: groente, fruit en bessen. Iedere capsule bestaat uit 9 soorten groente, fruit of bessen zodat je verzekerd bent van variatie. De groenten, fruit en bessen worden op de meest gezonde en biologische grond overal ter wereld geteelt en na een proces van o.a. drogen in capsules verwerkt voor een makkelijke consumptie.

Nu zul je denken: We eten toch groenten en fruit? Dat klopt en ws houd je je dan aan de norm van 2 ons groente en 2 stuks fruit… Helaas is dit tegenwoordig niet meer genoeg! De grond waar onze producten in de winkel vanaf komt is veel minder gezond dan vroeger… Veel producten komen uit het buitenland en hebben een lang proces van transport waardoor er vooraf allerlei toevoegingen worden gedaan om te zorgen dat de producten langer houdbaar blijven. Kortom, wat wij aan groenten en fruit uit de winkel eten is een stuk minder gezond dan wij denken… Daarnaast is er door persoonlijke voorkeur en smaak minder varietie dan goed is voor de mens.

Wil je ook het beste voor je gezondheid? Neem dan een kijkje op JuicePlus of neem contact op met Heleen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fralimgardur.nl/index.php/sport-en-voeding/

mrt 06 2014

Zomerexceem :-(, wat doen wij eraan?

Helaas hebben steeds meer paarden tegenwoordig te kampen met zomerexceem en met het voorjaar in aantocht komen ook de boosdoeners er weer aan. Zomerexceem is een allergie voor de Culicoides, een klein wit vliegje dat leeft van het bloed van paarden. Om het bloed te kunnen opzuigen brengt dit vliegje een beetje speeksel in het paard, met name in de manenkam en staartwortel, maar ook onder de buik en bij de koker of uier. Paarden reageren allergisch op dit speeksel, krijgen jeuk en schuren zich tot bloedens toe open. De wondjes die gaan genezen gaan ook weer jeuken en het paard schuurt zich weer kapot… Zo ontstaat er een vicieuze cirkel.

Veel paarden met zomerexceem krijgen daarom een exceemdeken om die in verschillende merken, kwaliteiten en prijzen te koop zijn. Het enige wat deze dekens doen is het paard beschermen tegen de vliegjes, maar deze komen altijd wel ergens tussendoor. Daarnaast proberen eigenaren allerlei zalfjes uit om het leed van jeuk te verzachten en als dat onvoldoende werkt wordt de dierenarts gevraagd om advies. Vaak krijgt een paard dan een injectie met bv corticosteroïden die de jeuk bestrijd, maar helaas ook zeer nadelige bijwerkingen kan hebben zoals bv verhoogd risico op hoefbevangenheid.

Net als veel paardeneigenaren hebben wij de afgelopen jaren allerlei middeltjes geprobeerd en sinds een aantal jaar maken wij zelf een zalf op basis van alleen maar natuurlijke ingrediënten zoals diverse etherische oliën. Van onze 6 exceempaarden (5 ijslanders en 1 Tinker) hebben wij inmiddels de 2 jongste paarden (7 en 11 jaar) al 2 seizoenen zelfs zonder exceemdeken kunnen laten lopen. De twee oudste paarden (26) hebben nog wel hun deken nodig, maar kunnen langere tijd zonder hoofdbescherming blijven lopen. De Tinker draagt een volledige Rambo-deken, maar schuurt nog nauwelijks.

In het begin als de wonden nog open zijn en de paarden schuren smeren wij ze dagelijks royaal in en masseren de zalf in de huid in. Naar mate de wonden genezen en de huid tot rust komt kunnen we het smeren gaan minderen. We ervaren dan vanzelf of ze eventueel een korte periode zonder deken kunnen. Behalve de directe behandeling zijn wij van mening dat het rantsoen ook mee telt in de mate van klachten… Wij bemesten onze weides vrijwel nooit waardoor ze arm gras eten en ze worden het hele jaar bijgevoerd met zo droog mogelijk kuil en een mix van spelt met Pavo Nature’s Best.

Heb je een paard met zomerexceem en wil je vrijblijvend meer informatie of onze paarden komen bekijken dan ben je van harte welkom om contact op te nemen. Advies vragen kost niks ;-).

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fralimgardur.nl/index.php/zomerexceem-wat-doen-wij-eraan/

mrt 06 2014

ponykampen 2014! :-)

Zoals iedere zomervakantie bieden we ook nu weer ponykampen aan. Dit keer blijven we weer eens op ons eigen terrein. We bieden 2 weken aan en als de eerste week vol is gaan we de tweede vullen:

kamp 1 = 21 t/m 24 juli

kamp 2 = 25 t/m 28 juli

Het precieze programma volgt later, maar we gaan zowiezo elke dag natuurlijk paardrijden, waaronder ook een lange rit. Verder gaan we in de bak rijden, bij mooi weer zwemmen op het Heerderstrand, doen we een puzzeltocht en helpt iedereen mee met de verzorging van de paarden. We slapen in tenten.

Meedoen aan het kamp kost 249 euro en daar zitten alle activiteiten, maaltijden, drinken en tussendoortjes bij in.

Het definitieve programma zal ook op de site komen. Wil je je alvast opgeven? Dan kan je contact opnemen met Heleen. Binnenkort zullen er ook inschrijfformulier komen om je definitief in te schrijven.

Laten we hopen op een hele mooie zomer en er een super leuk kamp van maken!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fralimgardur.nl/index.php/ponykampen-2014/

Oudere berichten «