Inburgering en staatsexamen

Naar Inburgering – Niveau A2

Om u goed voor te bereiden op het inburgeringsexamen kunt u aan het speciale programma bij Fra Limgardur deelnemen. U werkt met een interactieve methode en maakt naast de aspecten van de taal (lezen, schrijven, spreken, luisteren) kennis met de Nederlandse cultuur en samenleving. Na afronding hebt u het niveau A2 bereikt. Dit is tevens een basis om verder te gaan naar bijvoorbeeld de Staatsexamens Programma I of II. Dem lessen dienen binnen één jaar te worden afgerond.

Staatsexamen NT2 Programma 1 – Niveau B1

Om aan uw inburgeringsverplichtingen te voldoen kunt u ook een staatsexamentraject volgen. U kunt een taalcursus volgen om niveau B1 te bereiken, het niveau voor Staatsexamen Programma I. Met het diploma van dit examen kunt u werken en/of een opleiding volgen op MBO-niveau. De lessen dienen binnen anderhalf jaar te worden afgerond.

Staatsexamen NT2 Programma 2 – Niveau B2/C1

Een andere mogelijkheid is om niveau B2 te halen. Op dit niveau kunt u Staatsexamen Programma II doen. Hiermee kunt u werken of studeren op HBO of universitair niveau. Natuurlijk is dit mede afhankelijk van het opleidingsniveau in uw eigen taal.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.fralimgardur.nl/index.php/niveau-a2/