+31 6 5330 4583 info@fralimgardur.nl

Zorgboerderij met visie

Iedereen is anders, iedereen is uniek. We hebben allemaal ons eigen verhaal. Dat is het
uitgangspunt van zorgboerderij Frá Limgardur.

Waarom

Frá Limgardur is op 1 maart 2005 in Heerde gestart door de familie Hage. Begonnen als manege voor kinderen en volwassenen met of zonder beperking. Als familie hebben wij een gezamenlijk doel: mensen helpen door middel van doen! En dat doen wij het liefst met onze favoriete dieren: Paarden.

Behalve paardrijlessen boden we ook diverse workshops over paarden en het omgaan met paarden, jaarlijks ponykampen en onderlinge wedstrijdjes. Helaas zijn wij door de jaren heen onze betrouwbare lespaarden door ouderdom of ziekte verloren en hebben wij ons genoodzaakt gezien te stoppen met het geven van lessen en overige activiteiten met de paarden. Inmiddels was ook de zorgboerderij ontstaan en is onze aandacht meer op de zorg gevestigd. De paarden en kleinere dieren zijn nu onderdeel van onze dagbesteding en begeleiding. Zo kunnen de dieren extra zorg krijgen van cliënten.

Wie zijn wij

Thea, Herman en Heleen hebben alle drie affiniteit met de zorg en omdat wij onze krachten bundelen kunnen wij de kwaliteit zorg bieden zoals we belangrijk vinden, zorg op maat.

Herman

Herman heeft 30 jaar als directeur van een basisschool gewerkt en is sinds 2010 met FPU en inmiddels volledig met pensioen. Sinds een aantal jaren heeft hij een succesvol les-instituut NT2 (Nederlands als tweede taal). Herman geeft Nederlandse taalles aan zowel buitenlanders als Nederlanders.

Tussendoor helpt hij mee met de verzorging van de dieren, doet de algemene administratie en marketing van het bedrijf en ondersteunt Heleen indien nodig bij de individuele begeleiding van jeugd en bij de managementtaken die zij verzorgt.

Medewerkers

Gerrit werkt als vrijwilliger enkele uren per week en houdt zich samen met de clienten bezig met de verzorging van de dieren en de clienten kunnen bij hem terecht voor een goed gesprek als ze ergens mee zitten.

Margreet is onze supervisor SPH. Omdat Heleen de HBO-SPH nog niet heeft afgerond kunnen wij Margreet inschakelen voor intervisie en advies indien nodig.

Thea

Thea was vroeger doktersassistente en is later via diverse andere functies terecht gekomen in de psychiatrie. Zij werkte tot haar pensioen bij GGNET in Apeldoorn als receptiemedewerkster. Op de boerderij werkt zij nu veel mee in de verzorging van de dieren en de begeleiding van de cliënten die hier wonen en/of dagbesteding volgen.

 

Heleen

Heleen is Sociaal Pedagogisch Werker en werkt sinds 1997 als begeleider voornamelijk in de gehandicaptenzorg met specialisatie autisme. Tussendoor heeft zij met meerdere doelgroepen ervaring: dak- en thuislozen, psychiatrie, ouderen, meervoudig gehandicapten, enz. In 2011 heeft zij een opleiding “Allround Holistisch Instructeur Paardensport” afgerond.

Heleen werkt mee in de verzorging van de dieren en de begeleiding van de cliënten, maar momenteel ligt haar grootste taak op administratief vlak met onder andere contacten met diverse instanties en verschillende regelzaken. Naast al haar werkzaamheden op kantoor en buiten is Heleen ook nog met de studie HBO-SPH bezig en volgt zij ook losse cursussen en congressen om zich extra te bekwamen.

Maak kennis met ons!

Ben je benieuwd naar wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op om vrijblijvend kennis te maken. Dat mag natuurlijk ook via de telefoon!

SBB leerbedrijf

Frá Limgardur is een door de SBB erkend leerbedrijf. Wij vinden het belangrijk dat studenten een goede indruk krijgen van de praktijk en werkervaring opdoen. Om diverse redenen kunnen wij alleen bepaalde studenten een leerplaats aanbieden zodat de kans dat je een fijne stage hebt het grootst is. Om een goede keuze te maken van beide kanten houden wij een “sollicitatieprocedure” aan wat tegelijkertijd meteen een leermoment is. Wij vinden wederkerigheid van belang, we moeten elkaar een dienst bewijzen: de leerling leert de theorie te integreren in de praktijk en wij hebben wat extra handen erbij.

Wij hebben gekozen voor de volgende studies:

  • Dierhouderij niv. 3 laatste jaar en niveau 4
  • Management en paardenhouderij

Missie en visie

Jij bent uniek, net als iedereen!

Respectvol met elkaar omgaan is ons uitgangspunt.

Meer weten